top of page
Presentación1.jpg
tira llarga.png

L’exorcista, 50 anys!

Cineclub Vilafranca celebra el seu 55è aniversari retent homenatge a la gran obra mestra del terror

Regan, una nena de dotze anys, pateix fenòmens paranormals com la levitació o la manifestació de força sobrehumana. La seva mare, terroritzada, després de sotmetre la seva filla a múltiples anàlisis mèdiques que no ofereixen cap resultat, acudeix a un sacerdot amb estudis de psiquiatria. Aquest, convençut que el mal no és físic sinó espiritual, creu que és una possessió diabòlica, i decideix practicar un exorcisme…

 

Al festival li encanta celebrar els aniversaris de títols emblemàtics i aquest any us proposem un títol mític del gènere de terror. Ens vestim de nit per commemorar el 55è aniversari del Cineclub Vilafranca amb una pel·lícula que fa mig segle com a referent indiscutible del fantàstic: El exorcista de William Friedkin.

 

Un dels títols més carismàtics del cinema modern fantàstic, que va revitalitzar com cap altre el tema de les possessions diabòliques. El seu aparent efectisme, ja superat, va causar sensació. Tot i això, no se li pot negar el seu paper pioner, ni certa urpa per inquietar a partir d’una idea tan gastada com és el Diable. La lluita entre el bé i el mal mai havia estat captada en pantalla de la manera com ho va fer El exorcista el 1973.

 

Basada en una novel·la de William Peter Blatty, que s’inspirava en un exorcisme real que havia tingut lloc a Washington el 1949, la pel·lícula va ser dirigida per William Friedkin, mort el passat 7 d’agost, i que llavors acabava de convertir-se en el director més jove premiat amb un Oscar (per Contra el imperio de la droga).

 

Gairebé 50 anys després de convertir-se en una de les pel·lícules més taquilleres de la història en el moment de la seva estrena, El exorcista torna lluint més verd-pèsol i vermell-sang que mai.

HORARI

Divendres 3 de novembre

22.00 (VOSE)

Idioma de les projeccions:

Versió original en anglès subtitulada al castellà

Títol original: "The Exorcist"; Direcció: William Friedkin; Guió: William Peter Blatty; Intèrprets: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, Jason Miller i Linda Blair; Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys; País: Estats Units; Any: 1973; Durada: 122 minuts

entradesT.png
lletreslogo2.PNG
android-location_icon-icons.com_50512.png

Carrer General Prim, 7. Vilafranca del Penedès

bottom of page