Diapositiva1.JPG

Fidelio

L'única òpera de Ludwig van Beethoven, "Fidelio", va ser el punt culminant del Festival de Salzburg el 2015, un emocionant treball que arriba ara als cinemes.

Centrat en la figura de Leonore, qui allibera del seu empresonament al seu espòs Fidelio, és una òpera atemporalment rellevant amb poderoses situacions plenes d'emoció i punyents i angoixants súpliques de Leonore: “Siguis qui siguis, vull rescatar-te. Per Déu! No hauries de ser una víctima!”.

 

El director Claus Guth, reconegut per les seves profundes interpretacions operístiques, substitueix el diàleg parlat per amenaçadors sons, duplicant el paper de Leonore amb una cantant sorda. El resultat és una esplèndida, emotiva i nova representació d'aquesta obra mestra, que acaba amb el col·lapse del profundament traumatitzat personatge de Florestan, acompanyat per una exultant música.

 

La Vienna Philharmonic Orchestra acompanyada per la Vienna State Opera Chorus sota la direcció de Franz Wesler-Möstpor, interpreta un intens i captivador so orquestral, recolzat per un repartiment ple d'estrelles incloent a Adrianne Pieczonka i Jonas Kaufmann en els papers protagonistes.

 

Amb Ludwig van Beethoven comença la desaparició del classicisme i el principi del romanticisme. "Fidelio" correspon a una segona etapa de la seva carrera, a un estil de 'transició' on s'observa un canvi de rumb en considerar el classicisme com esgotat, intentant, per sortir del model, de plasmar en la música una sèrie d'emocions de l'ésser humà. Es tracta d'una de les seves obres més representatives, on va prestar especial interès a retratar i emfatitzar l'heroisme.

HORARI

Dilluns 14 de desembre

18.00

Esdeveniment en diferit

PREUS

11 € el mateix dia de l'esdeveniment

9 € anticipada

9 € soci Kubrick

7,5 € acreditant el carnet de l'AUGG

Festival de Salzburg; Música: Ludwig van Beethoven; Director Musical: Franz Welser-Möst; Director d’escena: Claus Guth; Intèrprets: Jonas Kaufmann, Adrianne Pieczonka; Durada: 145 min.; Gènere: Òpera

entradesT.png