top of page
Presentación1.jpg
tira llarga.png

Maria Montessori

Biopic sobri d’una dona avançada en el temps que s’obrí pas en el patriarcat

París, any 1900. Lili d´Alency és una popular cortesana que amaga un secret. La seva filla va néixer amb una discapacitat i la manté allunyada per protegir la seva carrera i reputació. Lili decideix traslladar-se a Roma per començar una nova vida. Allà hi coneix Maria Montessori, una doctora que està desenvolupant un revolucionari mètode educatiu per treballar amb els anomenats 'nens deficients'.

 

Léa Todorov planteja alguna cosa més que un biopic sobre com Maria Montessori es va obrir camí en un món d'homes: modifica la nostra mirada cap als nens amb necessitats especials. La pel·lícula es proposa educar la nostra mirada, aquesta mirada que s'aparta, instintivament, perquè abasta una realitat incòmoda, trista i dolorosa, que no es vol veure, i ho aconsegueix de debò, arribant a emocionar-nos sincerament i de manera intel·ligent, com si alguna cosa realment hagués canviat en nosaltres.

Títol original: "La nouvelle femme"; Direcció: Léa Todorov; Guió: Léa Todorov, Catherine Paillé; Intèrprets:  Jasmine Trinca, Leïla Bekhti, Rafaëlle Sonneville-Caby, Raffaele Esposito, Pietro Ragusa, Agathe Bonitzer, Sébastien Pouderoux, Laura Borelli i Nancy Huston; Qualificació: No recomanada per a menors de 7 anys; País: França; Any: 2023; Durada: 100 minuts

HORARI

Divendres 17 de maig

18.30 (VOSE)

Dissabte 18 de maig

20.00 (VOSE)

Diumenge 19 de maig

19.00

Dilluns 20 de maig

Tancat

Dimarts 21 de maig

Tancat

Dimecres 22 de maig

20.00

Idioma de les projeccions:

Doblada al castellà / Versió original en italià subtitulada al castellà

entradesT.png
zazie casal.png
android-location_icon-icons.com_50512.png

Rambla Nostra Senyora, 35-37 (Teatre Casal). Vilafranca del Penedès

bottom of page