top of page
Diapositiva3.JPG
tira llarga.png

Premi Most Honorífic a Nora Navas + Brot #3

Els millors curtmetratges nacionals competeixen en quatre sessions pensades com a tastos cinematogràfics

Nascuda a Barcelona el 24 d’abril del 1975, Nora Navas va debutar el 1999 amb la pel·lícula d’Agustí Vila ‘Un banco en el parque’. A aquesta cinta la van seguir ‘Las vidas de Celia’, ‘Lo bueno de llorar’ o l’exitosa ‘Pa negre’, de la que (suposem) ningú s’haurà oblidat.

 

El primer Goya el va rebre el 2010, quan el jurat la va premiar per Millor Interpretació Femenina Protagonista a Pa negre, dirigida per Agustí Villaronga. L’actriu catalana també va estar nominada en dues ocasions més, el 2015 per Felices 140 i el 2013 per Tots volem el millor per a ella. Finalment, guanyaria el seu segon Goya amb la Millor Interpretació Femenina de Repartiment per Libertad de Clara Roquet.

BROT 3.jpg

En els últims anys ha aparegut en pel·lícules com Adú, Dolor y gloria, Durante la tormenta o Miel de naranjas. Tot i això, Navas ha passat la major part de la seva carrera sobre els escenaris, i la recordarem per clàssics majúsculs com Les bruixes de Salem o La casa de Bernarda Alba.

 

És una de les actrius millor valorades del panorama espanyol, algú que no ha deixat de treballar des que posés un peu al seu primer teatre. La seva carrera l’avala, però al Most volem celebrar-la com cal.

Ho farem amb la tercera sessió de l’emblemàtic concurs de curtmetratges del festival, una altra selecció de ficcions nacionals curada per membres de Cine Club Vilafranca. Veurem la selecció de curts del Brot #3: Dona d’Alexandre Lemus Gadea, El cacharrico d’Oscar Toribio Carbayo, Santorini, el paradís del parkour de Biel Macià, Humbug Manor de Juan Carlos Mostaza, Flechas d’Imanol Ruiz De Lara, El paso de Santiago Olivera i Partículas sin masa de Joel Munu.

 

Totes les sessions Brot s’acompanyen d’una copa, gentilesa de Vilarnau, l’espurnejant nou patrocinador del Brot 2023

HORARI

Dimecres 8 de novembre

20.00

entradesT.png
lletreslogo2.PNG
android-location_icon-icons.com_50512.png

Carrer General Prim, 7. Vilafranca del Penedès

Detall de la sessió

DONA..jpg

Dona

Director: Alexandre Lemus Gadea: Gènere: Drama: Any: 2023: Guió: Alexandre Lemus Gadea: Durada: 11 min: País: Espanya: Idiomes: Castellà: Productor: Ignacio Estrela Blasco

La Carla decideix acudir a una clínica de fertilitat per donar òvuls. Aviat descobrirà que el procediment no és el que sembla i es debatrà entre continuar o deixar-ho malgrat les conseqüències.

El-cacharrico.jpg

El cacharrico

Director: Oscar Toribio Carbayo; Gènere: Comèdia; Any: 2023; Guió: Salva Martos Cortes; Durada: 12 min; País: Espanya; Idiomes: Castellà; Productor: Zalu Producciones

Angustias és una vídua de la tercera edat que viu una vida trista i anodina perquè troba a faltar el seu difunt marit. Un dia rep un paquet misteriós i en obrir-lo troba dins un objecte estrany que mai no ha vist. Amb l’ajuda de les seves amigues intentarà descobrir per a què serveix “el cacharrico”.

Santorini.jpg

Santorini, el paradís del parkour

Director: Biel Macià; Gènere: Documental; Any: 2023; Guió: Biel Macià; Durada: 19 min; País: Espanya; Idiomes: Català; Direcció de foto: Biel Macià; Muntatge: Biel Macià

Dos atletes de parkour emprenen una aventura cap a Santorini per a saltar per aquest paradís de terrats blancs i blaus, mostrant l’essència d’aquest arriscat esport i una forma de vida apassionant.

Humbug Manor frame_3.jpg

Humbug Manor

Director: Juan Carlos Mostaza; Gènere: Animació, Suspens; Any: 2022; Guió: Juan Carlos Mostaza; Durada: 17 min; País: Espanya; Idiomes: Castellà; Repartiment: Nacho Arias; Direcció de foto: Juan Carlos Mostaza

1950. En un nou capítol del serial radiofònic de moda, l’inspector Pratt està a punt de revelar qui és l’assassí de Mrs. Brown, la rica hereva de l’empori joier Balme. Els sospitosos esperen reunits a l’enorme saló victorià, expectants per la resolució del més sagaç dels detectius. Però res és el que sembla a Humbug Manor.

FLECHAS_05.png

Flechas

Director: Imanol Ruiz De Lara; Gènere: Comèdia; Any: 2023; Guió: Gonzalo Tejedor Andrés, Imanol Ruiz De Lara; Durada: 16 min; País: Espanya; Idiomes: Castellà; Repartiment: Ariadna Gil, Naira Lleó, Paula Losada, María Morera, María Romanillos; Direcció de foto: Rafael Reparaz

Gabrielle, Emma, Leire i Zoe surten d’amagat de les seves cambres en un internat per passar una nit de festa al gimnàs del centre. Però un secret de Gabrielle i la gelosia de la seva amiga Emma provocaran una tensió que es descontrolarà quan Gabrielle entri al gimnàs amb un arc i les seves fletxes.

elpaso-foto1.jpg

El paso

Director: Santiago Olivera; Gènere: Drama; Any: 2023; Guió: Santiago Olivera; Durada: 2 min; País: Espanya; Idiomes: Castellà; Repartiment: Pedro Ricart, Néstor León, Victoria Cruz; Muntatge: Santiago Olivera

Un home està assegut esperant el metro. A la plataforma oposada veu una parella jugant amb el seu nadó. El metro passa i li obstrueix la vista. Quan passa el carruatge, l’home es troba amb una escena inesperada.

particulascartelfinal-01-01.jpg

Partículas sin masa

Director: Joel Munu; Gènere: Ciència-ficció; Any: 2022; Guió: Joel Munu; Durada: 4 min; País: Espanya; Idiomes: Castellà

Cru arriba al Planeta Terra per analitzar la seva composició i el comportament dels éssers vius que hi habiten. Durant el viatge, trobareu un grup d’amics amants de la música hardcore, que empalmen la festa de dissabte amb diumenge. Aquesta trobada fortuïta modificarà els plans de Cru i el futur de tot l’univers conegut i per conèixer.

bottom of page