Diapositiva1.JPG

Rigoletto

Una de les àries més famoses de la lírica universal, “La donna è Mobile”, representa un dels moments més brillants de l’òpera de Verdi.

El resultat és un melodrama en tres actes i llibret de Francesco Maria Piave que ens situa a Màntua, Itàlia. Rigoletto, bufó del duc de Màntua, té una filla secreta que és seduïda pel duc. Els cortesans la rapten i la porten a palau creient que és l’amant de Rigoletto, que els insulta i els reclama la seva filla. Després de fer veure a la filla que el duc no l’estima, Rigoletto planeja la seva venjança.

 

Aquesta coproducció del Liceu i el Teatro Real suposà el debut mundial del tenor Javier Camarena en el rol del duc de Màntua. Una de les marques distintives d’aquesta producció és sens dubte el seu vestuari venecià renaixentista, obra de la dissenyadora Sandy Powell, guanyadora de 3 Oscar. A aquest espectacular vestuari vermell s’hi suma la complexitat tècnica de la producció.

 

Rigoletto és una peça essencial del repertori operístic basada en un drama de Victor Hugo, Le roi s’amuse, i va ser censurada abans de l’estrena per la seva crítica a la monarquia de l’època. Aquest fet va comportar que l’immoral personatge concebut pel sobirà es convertís finalment en el de duc de Màntua.

HORARIS

Dilluns 5 d'octubre

18.00

Esdeveniment en diferit

PREUS

11 € el mateix dia de l'esdeveniment

9 € anticipada

9 € soci Kubrick

7,5 € acreditant el carnet de l'AUGG

Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Música: Giuseppe Verdi; Director Musical: Riccardo Frizza; Director de escena: Monique Wagemakers; Intèrprets: Javier Camarena, Carlos Álvarez, Désirée Rancatore; Durada: 165 min.; Gènere: Òpera

entradesT.png