top of page
Presentación1.jpg
tira llarga.png

The Super 8 Years

Un extraordinari document audiovisual en el que l’escriptora Annie Ernaux, Nobel de Literatura, comparteix les seves gravacions familiars filmades entre 1972 i 1981

Tot han estat bones notícies per The Super 8 Years des que va estrenar-se a la Quinzena de Realitzadors del passat Festival de Cannes, però la millor arribava quan la directora i guionista Annie Ernaux va rebre el premi Nobel de la Literatura fa escasses setmanes. Ernaux és la gran exponent de l’autoficció europea, autora d’una trajectòria situada entre la narrativa i la sociologia, entre el feminisme y el compromís social.

 

Era de preveure que el guardó cauria a les mans de la sempiterna candidata, després d’escriure obres imprescindibles com Los armarios vacíos, Una mujer, Los años o El acontecimiento (sobre la que Audrey Diwan va basar-se per dirigir la seva òpera prima, guanyadora del Lleó d’Or al Festival de Venècia de 2021). El que no podíem preveure era que la seva òpera prima com a directora, juntament amb el seu fill David Ernaux-Briot, arribaria a Vilafranca del Penedès en la seva première catalana. Magnífic!

 

The Super 8 Years parteix d’enregistraments familiars filmats entre el 1972 i el 1981. Imatge silents que combinen intimitat familiar i diari de viatges en un temps convuls: el de França després del Maig del 68, Xile després del Cop i la Unió Soviètica abans de la seva dissolució.

 

La pel·lícula fascinarà a qui agradés My Mexican Bretzel de Núria Giménez-Lorang, el retrat íntim sobre les imatges d’arxiu, un diari personal que acaba contradient el caràcter idíl·lic de les gravacions casolanes. Jara Yáñez en deia, a Caimán: “Es una película muy simple pero bella y emotiva“, y Diego Batlle, per OtrosCines, la recolzava: “Un diario fílmico de indudable belleza, sensibilidad y sabiduría“.

 

Amb el patrocini de la DO Penedès.

 

Amb la compra de l’entrada, el públic d’aquesta sessió podrà adquirir el #PackMost. L’estoig conté una ampolla de Pardas, una selecció de formatges de Xerigots i una copa del Most Festival. El preu del pack és de 20€, amb l’entrada inclosa!

HORARI

Divendres 11 de novembre

21.00

Director: Annie Ernaux, David Ernaux-Briot; Génere: Documental; Any: 2022; Guió: Annie Ernaux; Durada: 61 min.; País: França; Idiomes: Francés; Subtítols: Castellà; Repartiment: Annie Ernaux

entradesT.png
lletreslogo2.png
android-location_icon-icons.com_50512.png

Carrer General Prim, 7. Vilafranca del Penedès

bottom of page