top of page
Presentación1.jpg
tira llarga.png

Intel·ligència artificial avui: el llegat de “2001: una odissea de l'espai”

Conferència a càrrec de Ramon López de Mántaras + passi de la pel·lícula.

De la mà del màxim expert en Intel·ligència Artificial, el Dr. Ramon López de Mántaras, guardonat arreu del món com una de les ments acadèmiques més influents actualment en aquest camp del coneixement, ens endinsarem en l’obra mestra d’Stanley Kubrick tot fent un recorregut pels seus continguts d’intel·ligència artificial.

 

Què és la intel·ligència? És possible construir una ment humana de manera artificial?

 

53 anys després de la seva estrena i 20 anys després de la data on les ments preclares de Stanley Kubrick i Arthur C. Clarke van pronosticar haver assolit les fites tecnològiques que es mostren en la seva icònica pel·lícula, ens preguntem què hi ha en comú entre el que ells van imaginar i el que, en realitat, la ciència ha assolit avui en dia. Què podem esperar del futur?

 

Una pel·lícula que ha inspirat milers d'estudiants de carreres d'investigació i d'enginyeria, influïts pels seus inigualables enigmes científics.

 

Ramon López de Mántaras és professor investigador del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director de l’Institut de Recerca d’intel·ligència artificial (IIIA).

Sobre la pel·lícula

Diapositiva1.JPG

Una cinta que evidencia la grandiositat i espectacularitat del cinema, una obra que va trobar el punt de trobada entre l'art i la ciència. El realisme i els seus trets filosòfics van marcar un abans i un després en el gènere cinematogràfic.

La pel·lícula de ciència-ficció per excel·lència de la història del cinema narra els diversos períodes de la història de la humanitat, no només del passat, sinó també del futur. Fa milions d'anys, abans de l'aparició de l''Homo sapiens', uns primats descobreixen un monòlit que els condueix a un estadi d'intel·ligència superior.

 

Milions d'anys després, un altre monòlit, enterrat en una lluna, desperta l'interès dels científics. Finalment, durant una missió de la NASA, HAL 9000, una màquina dotada d'intel·ligència artificial, s'encarrega de controlar tots els sistemes d'una nau espacial tripulada.

HORARI

Dissabte 18 de setembre

17.00

Idioma de la projecció:

Versió original subtitulada en espanyol

Direcció: Stanley Kubrick; Guió: Stanley Kubrick, Arthur C. Clarke; Intèrprets: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester, Daniel Richter, Leonard Rossiter; País: Regne Unit; Any: 1968; Durada: 146 minuts; Qualificació: Apta per a tots els públics; Gènere: Ciència-ficció

entradesT.png

Organitza:

vilapensa.png
bottom of page