top of page
Presentación1.jpg
tira llarga.png

Wine and War

L’any 2013, inspirats en el llibre Wines of Lebanon de Michael Karam, els cineastes Mark Johnston i Mark Ryan es van proposar canviar les percepcions de l’Orient Mitjà

“El vi no és més que suquet de raïm amb alcohol”, espeta un enòleg al magnífic documental de Mark Johnston i Mark Ryan, “és tot el que l’envolta que em porta a interessar-m’hi”. Envoltat des de temps antics per idees de creixement, de gaudi i de civilitat, aquest “suquet de raïm” semblaria ser impossible de conrear (i molt menys de gaudir) en temps de conflicte. Tanmateix, al Líban, una de les regions vitivinícoles més antigues, el vi s’ha seguit cuidant durant dècades malgrat les tres guerres que han envoltat, esquitxat i malaurat el país, ara un camp on la batalla torna a semblar imminent.

 

El vi del Líban és únic, no intenta ser res que no li sigui propi. Per això, com descobriran els dos cineastes rere Wine and War, cuidar el vi libanès és tenir cura d’un últim bastió de pau i de vida en un món que trontolla. Abans d’arribar al Most, la pel·lícula va guanyar el Premi UNESCO a la Producció que fomenta el respecte entre cultures al Festival Terres Catalunya.

 

Amb el suport de Pere Ventura.

 

Amb la compra de l’entrada, el públic d’aquesta sessió podrà adquirir el #PackMost. L’estoig conté una ampolla de PERE VENTURA TRESOR 2018 Gran Reserva, dos anys i mig de criança, brut nature, de Pere Ventura, una selecció de formatges de Xerigots i una copa del Most Festival. El preu del pack és de 20€, amb l’entrada inclosa!

HORARI

Diumenge 6 de novembre

17.30

Director: Mark Johnston, Mark Ryan; Génere: Documental; Any: 2020; Guió: Mark Johnston, Mark Ryan; Durada: 95 min.; País: Estats Units; Idiomes: Anglès; Subtítols: Castellà

entradesT.png
zazie casal.png
android-location_icon-icons.com_50512.png

Rambla Nostra Senyora, 35-37 (Teatre Casal). Vilafranca del Penedès

bottom of page